De 6h van Francorchamps

Het was zeker 20 jaar geleden dat een oude traditie werd opgerakeld… het bezoek aan een motorrace. Mijn helm heb ik jaren geleden (noodzakelijk) aan de haak moeten hangen. Maar al dit motorgeweld en de geur van 2-takt olie bracht toch nog heel wat herinneringen naar boven.

Een lopende start…

Zonder ongelukken waren ze weg…

De eerste uitschuiver…

De schade was beperkt, het stalen ros terug rechtop gezet en verder racen !

En het publiek genoot met volle teugen.

15 thoughts on “De 6h van Francorchamps

 1. Jij durft wel om met deze tropische temperaturen naar zo’n bloedheet circuit te gaan. Maar het heeft je wel weer een mooie fotoserie opgeleverd, vooral de voorlaatste foto vind ik erg knap. Overigens vind ik Francorchamps één van de mooiste circuits die er zijn, maar dit terzijde.

 2. Voor de amateurfotograaf is de fun er een beetje af vind ik, overal afsluitingen…en zonder perskaart kom je er niet in om op de mooiste plaatsjes te staan. Ik probeer er toch het beste van te maken. Gelukkig mochten we op zaterdag boven in het VIP restaurant met bijhorend terras.

 3. knappe reeks, al mag je het hebben met deze temperaturen :D… Altijd knap om zien hoe die mannen die machines beheersen, zelf zou ik het niet durven, een simpel daxje was me al wat hoog gegrepen :D.
  Ondanks de beperking van foto plaatsen heb je er toch een hoop knappe foto’s weten trekken.

 4. Fijn dat ze het op een circuit doen. Ik heb het allang gehad met die malloten die soms met 3x de toegestane snelheid over de weg racen en blijkbaar het gehele wegennet gebruiken als circuit. Die types met hun plastic machines en pakken in bijpassende kleurtjes verpesten het eigenlijk voor de ECHTE Motorrijder.

  Even stoom afblazen hoor … vanmorgen op de fiets werd ik weer eens voorbijgesjeesd door een stelletje gekken met snelheden van rond de 200km/u op een weggetje waar je 60 mag 😦

  Toch hou ik wel degelijk van motorsport. Zo heb je in september in het dorpje “Basse” een heuse straatrace met klassieke racemotoren waar ik zeker bij wil zijn

  vooral foto 1 met de rennende meute vindt ik gaaf. Die heren hebben het zweet al uit voordat ze op hun machine zitten 🙂

 5. Dat is nostalgie, ik ging vroeger elk jaar naar de 24 uur van Francorchamps! Het waren dan geen tweewielers maar vierwielers.
  Heel leuke foto’s heb je gemaakt. Die valpartij, knappe foto en gelukkig geen al te erg. Hm ik zou ook genieten maar het is waar, het is niet makkelijk als je geen pers bent of VIP.

 6. Je hebt een mooie serie van dit spektakel gemaakt Geert. Dat weer rechtop zetten van zo’n zware motor, zal nog niet meevallen lijkt mij.

 7. Wow … prachtige actiefoto’s. Dat moet een sensatie zijn als je daar kunt gaan fotograferen. Mij kregen ze daar met geen stokken weg ! Knap … knap !

 8. Sorry al verzonden voor het klaar was.Wilde zeggen dat het er met deze hitte echt ongezond zal geweest zijn met al die uitlaten en de geurhinder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: