Portret met flits

Wat flitsen betreft in de fotografie, ben ik een complete leek. Voetje voor voetje leer ik bij in de module portretfotografie.

PORTRET met flits-1

13 thoughts on “Portret met flits

 1. Heel boeiende materie. Er zijn voor- en tegenstander. Ik ben absoluut voor en heb mezelf trigger toestanden en mini softbox en paraplu gekocht om studiowerk te benaderen. Je moet maar eens op youtube zoeken naar strobist-adepten. Je staat er versteld van wat er allemaal kan en je leert er héél veel van bij!
  Succes, dit is alvast een goed begin, Geert!

 2. Dank u Mark, zelf ben ik (nog) niet zo’n voorstander van al dat geflits…maar dat komt misschien nog wel.

 3. Geloof me: het is niet makkelijk om in het begin alle info op te slaan en toe te passen, maar er is een moment dat die puzzelstukjes op hun plaats vallen en dan gaat er een hele nieuwe en mooie wereld voor je open. Het is een kwestie de werking van licht (flitslicht in dit geval) te begrijpen en naar je hand te zetten. Ik denk dat Jan Masyn je wel een paar tips zou kunnen geven.

  grtz M

 4. Ik ben nog altijd voorstander van bestaand licht, maar af en toe, zoals voor studiowerk ben je aangewezen op flitslicht. Met een beetje kennis en veel testen kom je echter tot resultaten die dat van bestaand licht benaderen.
  Dit portret is al een heel eind in de goede richting Geert.

 5. Als het half niet hoeft, gebruik ik ook geen flits Geert, maar soms ontkom je er niet aan. Dit portret is toch heel goed geslaagd hoor.

 6. Verdiep je eens in ‘dragging the shutter’. Lage sluitersnelheid en flits op het tweede gordijn. Geeft (als je het eenmaal door hebt) verrassende resultaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: