Heliconius melpomene

is een vlindersoort uit het geslacht Heliconius, die voorkomt van Centraal-Amerika tot de Regio Zuid van Brazilië. De soort heeft lange vleugels met een oranje streep onderaan beide voorvleugels. De soort kent vele vormen en lijkt daardoor soms op Heliconius erato. Heliconius melpomene is giftig en heeft rode patronen op haar vleugels. De rups van de soort eet passiebloemen.

Vandaag ging ik naar de vlindertuin “Berkenhof” in  Zeeuws-Vlaanderen…

Heliconius melpomene madeira.

12 thoughts on “Heliconius melpomene

  1. Prachtig Geert, wat vond je van het Berkenhof? Ik ben er nog niet geweest maar ben van plan om binnenkort te gaan.

  2. Het Berkenhof is echt de moeite om te bezoeken, Jan…mocht ik jou zijn ik zou wachten tot september als de schoolvakantie gedaan is… vandaag was er veel te veel volk. Veel kleine kinderen die veel te druk doen en de vlinders op stang jagen …ik ben vast van plan om terug te gaan als het rustiger is…

  3. Mooie kleuren en een fraaie tekening.
    Een paar jaar geleden ben ik eens op een bewolkte dag in een vlindertuin geweest. Dat was geen succes, want vrijwel alle vlinders bleven zich schuil houden. Nee, dan gaat er toch niets boven een mooie zonnige dag als vandaag in de vrije natuur. Ik heb o.a. wat heideblauwtjes kunnen scoren. 😄

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: