Berenklauw

Ik denk dat dit een ontluikende Reuzenberenklauw is…verbeter mij als ik mis ben…

Berenklauw-1

16 thoughts on “Berenklauw

  1. Zeer mooie foto Geert, maar op dit beeld zou ik niet kunnen zeggen als dit gewone of reuzenberenklauw is. De reus is als eenjarige zowat een halve meter en gaat als meerjarige naar drie meter en meer. De gewone berenklauw, die je bv in de Stuiverse bossen vindt, gaat naar 1,50 m en bereikt in onze contreien uitzonderlijk twee meter.
    Recent heeft Natuurpunt de reuzenberenklauw als persona non grata verklaart omdat er teveel accidenten mee gebeuren en gevaarlijk is voor de argeloze wandelaar. (giftigheid, huidproblemen … enz) Het is zeker geen streekeigen plant. Ik denk dat zijn roots ergens in Azië liggen. Een nauwkeuriger plaatsbepaling schiet me nu niet te binnen ;-))
    Zo ’n ontluikende bloem is wel fotogeniek natuurlijk.

  2. Een berenklauw, is het in ieder geval Geert, maar of het de “reuze” is, zou ik niet weten. Een fraaie opname, met een mooie compositie.

  3. @Ludwig: Deze kwam ik tegen in het Leen…en ik denk eerder dat het de gewone bereklauw zal zijn…ik ben daar alleszins geen reuzen van 3m tegen gekomen.

  4. Ook ik neem aan dat het de gewone bereklauw is Geert, blijf het maar volgen als deze zo’n 4 meter wordt is het de reuzebereklauw, wel erom denken als je er allergisch voor bent krijg je heel nare plekken van de plant, een soort brandwonden, de foto is prachtig en de bloem ook zelfs uitgebloeid zijn ze bijzonder mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: