Bourgoyen-Ossemeersen

De groene long . Ook wel eens “Central park” van Gent genoemd.

De Bourgoyen-Ossemeersen zijn vooral bekend door de grote aantallen watervogels in het winterhalfjaar. Die vogels worden aangetrokken door de overstroomde graslanden. Opvallend zijn de verschillende soorten eenden:  smienten, wintertalingen en slobeenden zijn het  talrijkst.  Kleinere aantallen van pijlstaart, krakeend, bergeend, kuifeend en tafeleend vervolledigen het rijtje. Zondag was het schitterend weer, dus daarheen voor een 8km lange wandeling.

17 thoughts on “Bourgoyen-Ossemeersen

  1. Nee hoor, Joke…gewoon in lightroom een beetje meer saturatie gegeven en het blauw vd lucht een beetje verdonkerd.

  2. Mooie foto’s van dit gebied Geert de reiger heb je prachtig op de foto gekregen, het gebied lijkt wel wat op het Lauwersmeergebied hier in Friesland ook daar komen de vogels bij grote getale foerageren voordat ze naar andere landen vertrekken, eerst eten en dan een enorm eind vliegen in deze tijd is dat zeker een lange wandeling waard.

  3. Mooie serie van een gebied dat het bezoeken zo te zien ruimschoots waard is. Het lijkt wel wat op het natuurgebied De Deelen in Fryslân, waar ik regelmatig kom. Vooral je tweede foto van de reiger en de foto van de vlucht ganzen vind ik weer erg fraai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: