Test Sony α6000

Straks gaan we terug op reis en omdat de Nikon te lomp is om alle dagen mee te slepen, de Fuji x10 was te klein… daarom werd de keuze gemaakt voor de Sony α6000.  Met spijt in het hart werd de Fuji verkocht en vervangen door deze 24 megapixel. Gisteren gekocht, vandaag getest op mijn dagelijkse boswandeling.

18 thoughts on “Test Sony α6000

 1. De hele dag met zo’n zware spiegelreflex lopen te sjouwen, valt inderdaad niet mee Geert. Gefeliciteerd met je nieuwe aankoop, de foto’s zien er veelbelovend uit hoor.

 2. Wat bedoel je met: de Fuji x10 was te klein ? bij mij gaat het zo: ik vertrek op reis en ik neem mee … zoveel mogelijk. Dan kan ik ter plaatse nog kiezen. Iedere dag die zware (middelzware) nikon meesleuren zal er ook niet bij zijn, maar om eerlijk te zijn, er zijn weinig situaties die mijn kleine sony rx100 III niet aankan. Ik neem de nikon vooral mee omdat ik twijfel als het minimale diafragma van 11 voldoende zal zijn om voldoende scherpte te krijgen in landschapsfoto’s. Ik heb mij wel speciaal een monopod aangeschaft, om mijn zware tripod (die meestal toch in de koffer blijft liggen) te vervangen. In elk geval, succes met de nieuwe aankoop.

 3. Ik ben een rare, Peter. Op reis maak ik het me liefst zo gemakkelijk mogelijk. De Nikon neemt te veel plaats in, en welke lenzen neem je dan allemaal best mee… de Fuji is 3 jaar oud en naar mijn gevoel te beperkt in mogelijkheden als je dit als enigste toestel meeneemt op reis. De iso vd Sony is een stuk hoger, 24 megapix…en toch klein en compact… vandaar.

 4. 3 jaar is een eeuwigheid, als het over technologie gaat. Mijn kleine Sony is ongeveer een half jaar oud. 20 megapix, kan in raw, een vaste lens van 1.8-2.8 omgerekend 28-70. En vederlicht. Ik weet dat ik amper de nikon ga bovenhalen, maar toch krijgt hij een plaatsje. Veel lenzen heb ik niet, dus dat is al een probleem minder. Naar waar gaat de reis trouwens ?

 5. Wij houden van kamperen. Een citytrip nu en dan mag natuurlijk ook, maar Napels was er nog niet bij. Ik kijk er al naar uit om het door jouw lens te zien. Wij gaan deze zomer naar Noorwegen.

 6. De eerste foto’s zijn alvast veelbelovend, Geert, dit lijkt me een prima camera. Hij is bij mij ook al eens de revue gepasseerd, omdat ik op zoek ben naar een andere camera voor avond- en nachtopnamen.
  Hoe dan ook, veel plezier ermee! En een goede reis natuurlijk. 🙂

 7. Proef m.i. gelukt Geert, een heel mooie reeks foto’s van een prachtige omgeving en natuurlijk Kaspar (ik hoop dat ik het goed schrijf), wat een leuk gezicht, en wat een plezier zo’n fijne wandeling.

 8. Geert dit ziet er goed uit maar eerlijk gezegd geeft ik de voorkeur aan de Nikon,.
  Ik weet het hij is wat lomp maar ik zou hem niet willen inruilen en ook ook op mijn scootmobiel is hij mijn enige ‘vriend’ die ik altijd meeneem.
  Natuurlijk wens ik je veel fotoplezier met je nieuwe aanwinst en kijk uit naar je prachtige platen welke je er uit weet te halen.

  gr. Frans

 9. Mooie foto’s!!! Snap dat je niet een spiegelreflexcamera meeneemt.. ik vind mijne ook al zwaar haha! Have fun bij je trip! XoXo Olivia 💕

 10. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer hoe te fotograferen met een compacte camera Geert 🙂 Ik neem me al heel lang voor om er eens eentje te kopen maar anderzijds weet ik bijna zeker dat het op een teleurstelling uitdraait. Ik werk nou eenmaal graag met een fullframe body en lichtsterke lenzen, en daarmee krijg je foto’s die bijna haaks staan op de fotografische eigenschappen van een compacte camera

 11. Ik geef je 100 gelijk, Henk… doch mijn nek en rugproblemen beperken me echter om op reis 5 dagen met de Nikon rond te lopen. Vandaar dit noodzakelijke kwaad. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: