Buurmeisjes

Beiden meer dan 85 jaar oud…al 60 jaar buurmeisjes…hun man verloren…alleen wonend… Ze dragen goed zorg voor mekaar.  s’ Avond komen ze samen om niet alleen te zijn. Tevens ook sociale controle… als er iets scheelt kunnen ze hulp inroepen voor mekaar. Toch spreken ze elkaar niet met de voornaam aan…Mevrouw…raar…maar toch ontroerend.

Hartsvriendinnen

12 thoughts on “Buurmeisjes

  1. Je zou toch denken dat ze elkaar na 60 jaar buurtje te zijn, toch wel bij de voornaam zouden noemen Geert. Een mooie foto van de beide Dames hoor.

  2. To leave some space between theirselves and another person they feel they are now depending of might keep a feeling of dignity and self-determination while feeling the burden of aging.

  3. Mooi dat de vriendschap zo lang heeft stand gehouden Geert, en dat mevrouw komt vast van de streek waar jullie wonen, in Belgie blijven ze U zeggen, maar elkaars namen noemen na 60 jaar zou ook heel gewoon zijn.

  4. Mooi portret en dat is een overblijfsel van vroeger.Nu noemen de juffen op school ook vaak met een voornaam Vroeger werden zelfs de collega’s mijnheer en mevrouw genoemd ook als men al 10jaar met elkaar samenwerkte.
    .

  5. Mooi vooral dat ze om elkaar geven, waar kom je dat tegenwoordig nog tegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: