Leica versus Nikon

Oh nee, een discussie waar ik me niet laat aan vangen…Mercedes en Ferrari vergelijk je ook niet met mekaar. Beiden kwalitatief zeer hoogstaand, doch met een verschillend prijskaartje. “Goesting is keuze” zeggen ze bij ons…

Daar waar Guy eerder deze week een portret van mij maakte met zijn Leica, fotografeerde ik hem op mijn beurt met de Nikon D800. En ja ik ben ook best tevreden met het resultaat.

Guy 2Guy 1

16 thoughts on “Leica versus Nikon

  1. Foto 1 in z/w vindt ik sterk. Het model poseert ook goed en straalt met zijn pose rust en zelfvertrouwen uit. Appels met peren vergelijken is trouwens sowieso al moeilijk met foto’s op webformaat

  2. Geweldig resultaat in B & W maar ik heb liever de foto kleuren.Misschien het toestel best maar het is de manier waarop de fotograaf gebruikt van belang. 😉

  3. Het resultaat mag er zijn en hier spreekt Z-W uitvoering me het meeste aan en ook, ik ga nooit mee in vergelijkingen over fototoestellen of auto’s.

  4. De B&W is wat mij betreft helemaal top!! EN dat voor ‘slechts’ een D800. Gelukkig heeft de juiste fotograaf ’t apparaat in z’n handen 🙂 🙂 🙂

  5. Totalmente de acuerdo contigo, Geert. Hoy en día son los procesadores los que tienen la última palabra, y ópticas excelentes tienen todas las mejores marcas. No veo la necesidad de pagar esa diferencia (tan grande) de precio por utilizar una Leica digital.
    Saludos y buen fin de semana.

  6. Now there’s the question. I suppose I am biased as a Leica R8 film user and now using a Canon 6D, but it is very much down to the users choice and affordability. All told, the results as terrific.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: