Dagje Namen….

13 thoughts on “Dagje Namen….

  1. Wat een fantastische reportage van een prachtige stad, waar wij altijd aan voorbij rijden op weg naar. Ik weet nu dat het zeer de moeite waard is om de stad aan te doen 🙂

  2. Mooie foto’s van een mij bekende stad. Ik woon nog een uurtje rijden verder zuidwaarts.

  3. Dardennen, Namen, mooie streek waar we af en toe met familie verblijven.
    Staat Jan Fabre zijn schildpad niet meer in Nieuwpoort?

  4. Even opgezocht: Het beeld verscheen in 2003 op de Zeedijk naar aanleiding van de kunstbiënnale Beaufort. Het kunstwerk had echter snel te lijden onder de wind en het zand. Daarom besliste Nieuwpoort, dat 340.000 euro neertelde voor de schildpad, om “Searching for Utopia” een nieuwe plaats te geven.

    “Het beeld staat nu nog in Oudenaarde waar de restauratie bezig is. Die duurt iets langer omdat wij zelf ook nog bezig zijn met de realisatie van het nieuwe Fabreplein. Het plein wordt samen met Jan Fabre ontworpen. De schildpad vormt de inspiratie voor het plein. Fabre volgt de restuaratie ook nauwgezet op.”

    De schildpad wordt gereinigd en afgewerkt met bladgoud en duurzame materialen. “En nee, ons beeld staat momenteel niet in Namen. Het gaat om een ander exemplaar”, zegt Vanden Broucke. Sinds kort pronkt er namelijk ook in Namen, op de befaamde Citadelle, een versie van “Searching van Utopia”, naar aanleiding van de tentoonstelling “Facing time – Rops/Fabre”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: