De bevende hazelaar

In het Meistraatje, een zandweg van Oostmoer naar de Lembeekse bossen, bevindt zich de kapel van de ‘Bevende Hazelaar’, een houten boomkapelletje dat tegen de stam van een lindeboom werd bevestigd. Volgens de legende vond op deze plaats de zoon van Filips Van Kleef de dood. De aanvoerder van de Gentenaars in de strijd tegen Maximiliaan van Oostenrijk werd gedood of vermoord en in het geheim begraven. Een boom moest de plaats aanduiden. Na 500 jaar is het nog steeds een bedevaartsoord met processie in de meimaand. De oude lindeboom ging in 2005 tegen de vlakte en werd kort daarop vervangen door een nieuw exemplaar. De boomkapel werd opnieuw opgehangen bij de jonge lindeboom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: