The fugitive…

Ons ma, 89 jaar. Gisteren ontsnapte ze uit het rusthuis, ze lifte naar haar vroegere woonst waar ze uiteindelijk bij de buren werd gevonden. Politie, verpleegsters en gans de familie zochten haar… doch “ma” was zich van geen kwaad bewust…een kranig oudje…

16 thoughts on “The fugitive…

 1. Prachtige foto. Het verhaal stemt me een beetje triest. Het lot van vele hoogbejaarden… Verward, maar toch zo graag naar huis willen… het moet lastig zijn voor haar.

 2. Ik weet niet of het lastig is voor haar, Bea. Ze is daar eigenlijk wel tevreden. Maar dagelijks rond 14h krijgt ze de drang om naar huis te gaan. Als we haar dan zeggen dat ze daar thuis is doet ze terug haar jas uit en kijkt verder tv. Wel erg om je eigen moeder zo geestelijk te zien aftakelen. Gelukkig heeft ze geen pijn en is altijd content.

 3. Gelukkig Geert. Soms zie je bij die mensen zo’n onrust vanbinnen. Als ze geen pijn heeft en tevreden is, dan is dat heel wat. Kan me wel voorstellen dat iedereen toch even ongerust was na haar ontsnapping.

 4. Een prachtig portret met een ontroerend verhaal, Geert.
  Wat fijn dat je moeder op zich gelukkig en tevreden is met haar bestaan in het rusthuis. Maar het is wel te hopen dat het personeel je moeder zeker zo rond 14:00 uur wat extra in de gaten gehouden wordt. Voor jullie moet het moeilijk zijn om ma stukje bij beetje heel langzaam weg te zien zeilen. Alle goeds gewenst, Geert.

 5. mooie foto Geert en oud worden is wat we allemaal wensen maar oud zijn is niet altijd leuk
  ik denk dat we dat allemaal wel in onze omgeving hebben meegemaakt.
  gelukkig is het leven nog niet maakbaar, of zoals mijn moeder zei: ‘het komt zoals het komt’

 6. een mooi portret Geert.

  .dementie..triest om aan te zien…

  maar zelf zal ze dat waarschijnlijk niet beseffen

  groeten

 7. Mooie foto van je moeder Geert.Ik weet heel goed hoe het er aan toe gaat.Heb 7 jaar voor mijn demente moeder gezorgd en toen ze gevaarlijke dingen begon te doen ,heb ik haar moeten plaatsen en ook zij ging er alle dagen lopen waarna de zoektocht door de stad begon.Ooit vond ik haar terug langs de Nete aan de sluis van Duffel.Wens je het allerbeste toe met je moeder.Geert ik ga me terug als volger inschrijven op je blog want ik krijg geen meldingen meer als je een nieuwe post plaatst

 8. Dat was behoorlijk schrikken voor alle betrokkenen, maar……achteraf…..ook hilarisch…ze doet dat gewoon even en dat straalt ze op de foto ook uit…die laat zich niets aanpraten…ze bepaalt het zelf wel…heerlijk 👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: