Provence in Oost-Vlaanderen

15 thoughts on “Provence in Oost-Vlaanderen

  1. Dat is inderdaad de Provençe Geert… prachtig tegenlicht! Onze tuin staat ook vol met lavendel, maar we hebben last gekregen van de “rozemarijngoudhaanjes”, die de toppen van de lavendel opeten, er eitjes in leggen! Bovendien voeden ook de larven zich met de lavendelbloemen. Er is geen natuurlijke vijand voor deze exotische kevertjes uit het zuiden in onze contreien, wat ons een soort “buxusmot” effect zal geven…. hopelijk beginnen alle mensen niet direct met gif te spuiten om hun lavendel te beschermen… wat een ramp zou betekenen voor de vele honingbijen, hommels, zweefvliegen die zich tegoed doen aan de nectar. Ik mag er niet aan denken…..

  2. Mijn roots Geert! Ik dacht het al! Dat is de Veldhoek, het straatje waar ik opgroeide en waar mijn moeder nog steeds woont! Dat is de lavendel van Netelvuur aan de rand van het bos. Wat bijzonder! 😀

  3. Ik heb wel mindere plekjes gezien, Bea, zeker in Vlaanderen. Nu begrijp ik ook waar de Provencaalse warmte die jij uitstraalt vandaan komt. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: